14. tammikuuta – Kansainliitto ilmoitti olevansa valmis käsittelemään Itä-Karjalan tilannetta, jos Suomi ja Neuvosto-Venäjä suostuvat tähän. Venäjä kuitenkin kieltäytyi.
20. tammikuuta – Itä-Karjalan kansannousu: Toivo Antikaisen johtama 136 miehen vahvuinen puna-armeijan hiihtokomppania iski kapinallisten metsäsissien ja heitä tukeneiden suomalaisten vapaaehtoisten selustan päätukikohtaan Kiimasjärven kylässä. Antikaisen joukko sai noin 40 vankia ja tuhosi tai otti haltuunsa metsäsissien kylässä olleet tarvikevarastot. Isku pakotti suomalaiset perääntymään takaisin rajan taakse ja samalla se ratkaisi kansannousun Neuvosto-Venäjän voitoksi.
2. helmikuuta – LäskikapinaSallassa: Kemi Oy:n Värriön tukkityömaalle Neuvosto-Venäjän puolelta tullut punaupseeri Jahvetti Moilasen johtama joukko takavarikoi työmaan tavaravarastot ja käteiskassan. Moilanen piti metsätyöläisille puheen läskilaatikon päällä seisten julistaen kapinan alkaneen Pohjois-Suomessa. Puheen jälkeen Moilanen värväsi noin 300 työmiestä Pohjolan punaiseen sissipataljoonaan. Pataljoona lähti takaisin itään päin ja ryösti matkalla muiden tukkityömaiden varastoja. 5. helmikuuta pataljoona saapui Sallan kirkonkylään ja vangitsi kylän rajavartioesikunnan. Pataljoona palasi takaisin Neuvosto-Venäjän puolelle 7. helmikuuta ja samalla läskikapina päättyi. Kapina ei vaatinut kuolonuhreja ja sen aikana ammuttiin vain yksi laukaus.
6. helmikuuta − Neuvosto-Venäjällä perustettiin Tshekan seuraajaksi uusi valtiollinen poliisi GPU.
7. – 16. helmikuuta – Itä-Karjalan kansannousun viimeinen taistelu käytiin neljän kilometrin päässä Suomen rajasta sijainneessa Tiiron eli Tiirovaaran kylässä. Taistelu päättyi kun karjalaisista ja suomalaisista vapaaehtoisista koostunut Vienan Rykmentti perääntyi kylästä Suomen rajalle, jonka takana Suomen rajavartiosto riisui heidät aseista.[1]
18. maaliskuuta – Ulkoministeri Rudolf Holsti allekirjoitti Suomen edustajana ”reunavaltioiden” välisen sopimuksen Varsovassa. Eduskunta ei kuitenkaan koskaan ratifioinut sopimusta.
20. maaliskuuta − Minna Canthin näytelmään perustuva elokuva Anna-Liisa sai ensiesityksensä. Tämä oli ensimmäinen suomalainen lapsilta kielletty elokuva.
10. huhtikuuta – 19. toukokuuta – Genovan konferenssi: 34 maan edustajat kokoontuivat Genovaan Italiaan keskustelemaan Euroopan sodanjälkeisestä jälleenrakentamisesta ja Saksan ja Neuvosto-Venäjän asemasta. Neuvosto-Venäjä oli myös mukana konferenssissa ja maata edusti ulkoministeri Georgi Tšitšerin. Genovan konferenssi teki muun muassa ehdotuksen kultakantaan palaamisesta ja monet maat toteuttivatkin tämän hankkeen.
11. toukokuuta – Eduskunta päätti, ettei se ota käsiteltäväkseen ulkoministeri Rudolf Holstin allekirjoittamaa reunavaltiosopimusta. Pääministeri Juho Vennola tulkitsi päätöksen epäluottamukseksi ja esitti seuraavana päivänä hallituksensa eronpyynnön.
13. toukokuuta – Eduskunta antoi ulkoministeri Rudolf Holstille epäluottamuslauseen äänin 96–62, koska hänen katsottiin ylittäneen valtuutensa allekirjoittaessaan reunavaltiosopimuksen.
15. toukokuuta − Viron valtionpäämies Konstantin Päts saapui kolmipäiväiselle valtiovierailulle Suomeen. Vierailu oli ensimmäinen itsenäiseen Suomeen tehty valtiovierailu.
21. – 30. kesäkuuta – Tampereella pidettiin Suomen XII yleinen maatalousnäyttely ja sen yhteydessä pien- ja kotiteollisuutta esitellyt teollisuusnäyttely. Näyttelyalue sijaitsi nykyisen Nekalan kaupunginosan alueella.
27. heinäkuuta − Eduskunta hyväksyi lain avioliiton ulkopuolella syntyneistä lapsista. Kuntiin nimettiin lastenvalvojat valvomaan aviottomien lasten ja heidän äitiensä etuja.
14. marraskuuta − Presidentti K. J. Ståhlberg myönsi eron Cajanderin hallitukselle ja nimitti Kyösti Kallion muodostaman uuden hallituksen.
21. marraskuuta − Eduskunta hyväksyi lait valtakunnanoikeudesta ja eduskunnan oikeudesta tarkastaa valtioneuvoston jäsenten ja oikeuskanslerin virkatoimien lainmukaisuutta (ns. ministerivastuulaki).
25. marraskuuta – Suomessa säädettiin myös nimellä Lex Kallio tunnettu laki maan hankkimisesta asutustarkoituksiin.