The US FDA’s proposed rule on laboratory-developed tests: Impacts on clinical laboratory testing

"Only Girl (In the World)"
סינגל בביצוע ריהאנה
מתוך האלבום Loud
יצא לאור 10 בספטמבר 2010
פורמט תקליטורהורדה דיגיטלית
תאריך הקלטה 2010
סוגה יורופופדאנס-פופ
שפה אנגלית
אורך 3:55
חברת תקליטים דאף ג'אם • SRP
כתיבה קריסטל ג'ונסון, מיקל אריקסן
לחן טור אריק הרמנסן
הפקה סטארגייט, סנדי וי
כרונולוגיית סינגלים של ריהאנה
"Love the Way You Lie"
(2010)
"Only Girl (In the World)"
(2010)
"What's My Name?"
(2010)

Only Girl (In the World) עברית: בחורה יחידה (בעולם)) הוא שיר של הזמרת ריהאנה. השיר יצא לאור ב-10 בספטמבר 2010 כסינגל הראשון מאלבום האולפן החמישי של ריהאנה, Loud. השיר נכתב על ידי קריסטל ג'ונסון שכתב את השיר בשיתוף עם המפיקים סטארגייט וסנדי וי. ריהאנה יצרה קשר עם סטארגייט לפני הפקת האלבום וביקשה מהם ליצור שירים של מוזיקה חיה ואפטמפו. השיר היה לשיר הראשון אשר הצמד הלחין לאלבום והזמרת החליטה להכליל אותו באלבום בשילוב של באס חזק וסינתיסייזר. השיר הוא שיר מסוג hi-nrg, רייב ו-R&B. מבחינה לירית בשיר ריהאנה מבקשת תשומת לב מבן זוגה.

הביקורות על השיר היו חיוביות כאשר חלק מהמבקרים שיבחו את ההתרחקות של ריהאנה מהנושאים האפלים בהם עסק אלבומה הקודם ובניהם השיר הזה. השיר הגיע למקום הראשון בארצות הברית ולאחר שבועיים סינגל נוסף מן האלבום הגיע למקום הראשון ובכך ריהאנה הייתה לבין האמנים הבודדים שהכניסו שני סינגלים ראשונים מאותו אלבום למקום הראשון. באנגליה השיר גם זכה להצלחה רבה כאשר הגיע למקום הראשון ושהה שם במשך שבועיים. בנוסף גם הפך לאחד מהשירים הנשיים המצליחים ביותר במדינה עם מכירות של למעלה ממיליון עותקים. בנוסף השיר הגיע גם למקום הראשון גם בניו זילנד, קנדה ואירלנד ולחמישייה הפותחת במדינות רבות ובניהם צרפת, גרמניה ושווייץ.

על מנת לקדם את השיר ביצעה אותו ריהאנה בתוכנית SNL, באקס פקטור הבריטי ובטקס הפרסים הבריטי. בנוסף על מנת לקדם את השיר שחררה לו קליפ בבימויו של הבמאי אנתוני מנדלר איתו עבדה על כמעט כל הקליפים שלה. הקליפ זכה לביקורות חיוביות על הצבעוניות שלו ועל כך שמעביר את המסר של השיר. בנוסף השיר גם זכה במספר פרסים כאשר הבולטים ביניהם הוא פרס גראמי בקטגוריית "הקלטת הדאנס הטובה ביותר".

קונספט ופיתוח

השיר נכתב על ידי קריסטל ג'ונסון שכתב את השיר בשיתוף עם המפיקים סטארגייט וסנדי וי. סטארגייט עבד עם ריהאנה גם על שיריה הקודמים ביניהם "Hate That I Love You" ו-Rude Boy". בחודש פברואר 2011 ניגשה הזמרת אל צד המפיקים הנורווגים סטארגייט ואמרה שהיא מעוניינת להתחיל להקליט את האלבום ושהיא רוצה לעשות שירי אפ-טמפו שמחים. השיר היה לשיר הראשון בסופו של דבר אשר נכלל באלבום. בריאיון עם מעריצים ריהאנה אמרה כי היא "רוצה להגדיר את עצמה מחדש כאומנית", "אני לא רוצה לחזור אחורה ולעשות מחדש את Good Girl Gone Bad, רציתי לעשות את הצעד הבא באבולוציה של ריהאנה וזה מושלם בשבילינו. אתם תמיד שומרים עליי אז עכשיו יש כמה שירים גדולים שיצדיקו את זה". בנוסף היא תיארה את השיר "כבעל צליל גדול יותר" מ-"Rude Boy".

השיר הקולט במהלך סיבוב ההופעות השלישי של ריהאנה וגרסת ההאינסטרומנטל שלו הוקלט על ידי מייקל סטורלר אריקסון מסטארגייט, סנדוי וי ומיילס ווקר באולפני "רוק" בניו יורק ובאולפני "ווסטלייק רקורדינג" בלוס אנג'לס ובבונקר בפריז. קוק הארל היה המפיק הווקאלי של השיר כאשר הוא הוקלט ביחד עם ג'וש גודווין ומרקוס טובאר בעוד אינם האק, דיין ליסקה ובראד שאי הקליטו קולות נוספים. בנוסף השיר הונדס על ידי דמיאן לואיס בעוד מיקל סטורלר אריקסון וסנדי וי, וטור אריק הרמנסן היו אחראים על סיפוק המכשור המתאים להקלטת וליצירת השיר. פיל טאן היה אחראי על עריכת השיר.

הרכב מוזיקלי

השיר הוא שיר יורו-דאנס באורך של 3 דקות ו-55 שניות. הוא משלב בתוכו אלמנטים של hi-nrg ו-R&B-רייב. הוא נכתב במפתח של F-sharp בקצב של 126 ביטים לדקה. בנוסף השיר כולל גם סינתיסייזרים, בס כבד וביטים אלקטרוניים. קולה של ריהאנה בשיר משתרע על פני אחד וחצי אוקטבות בין הסולמות F#3 ל-C#5 כאשר היא שרה בקול רך ומפתה. מבחינה לירית השיר מדבר על הרצון של ריהאנה לקבל תשומת לב מבן זוגה ועל הרצון שלה שהוא יתייחס אליה כאל "הבחורה היחידה בעולם".

ביקורות

השיר קיבל ביקורות חיוביות ממבקרי המוזיקה. ג'ריק ד קנדי כינה את השיר מ-"Los Angles Times" כינה את השיר כ"להיט בטוח" ו"קאמבק אמיתי". ג'יימס דיין מ-MTV שיבח את השיר גם והשווה אותו לסינגל הפתיחה הקודם שלה "Russian Roullete". מוניקה הררה מבילבורד כי השיר "גורם לך לרצות לשאוף לשליטה על רחבת הריקודים". ניק לוין מ-"Digital Spy" נתן לשיר ציון של 4 מתוך 5 כוכבים כאשר כינה אותו כשיר "שמח וכיפי" אך "לא מקורי מדי". בנוסף הוא גם ציין את העובדה כי השיר הוא השיר הכי "פופי" שלה מאז Don't Stop the Music.

גם ג'ים פרבר מ"ניו יורק דיילי ניוז" ציין את ההידבקות של השיר בז'אנר הפופ יותר מאשר שירים קודמים שלה. פרייזר מקאפליין מה-BBC אמר כי "השיר משאיר רושם חיובי על המאזין אף על פי הטון השתלטני והיהיר שלה". אך בסופו של דבר אמר כי "ריהאנה שרה את השיר בלהט" ונתן לשיר ציון של 4 כוכבים מתוך 5. ג'יימס דולן מ"רולינג סטון" נתן לשיר 2.5 כוכבים מתוך 5 כאשר כתב: "טראנס לנצח לא ישמור אותך במועדון אלא אם כן מישהו אחר משלם עבור המשקאות."

מבקרי מוזיקה רבים מארגונים וגופי תקשורת שונים הכלילו את השיר לסיכום השירים הטובים ביותר לשנת 2010. בפרט, מבקרי מוזיקה רבים מכתב העת היומי הגרדיאן דירגו את השיר ברשימתם 5 הרצועות המובילים ביותר לשנת 2010, כאשר אלכס נדאם הכליל את השיר במקום החמישי[1], ובטי קלארק במקום החמישי.

מיקומים במצעדים ומכירות

צפון אמריקה

בארצות הברית השיר הגיע בבכורה למקום ה-75 ולאחר שבוע כבר הגיע למקום ה-3. כחודשיים לאחר שחרורו הוא הגיע למקום הראשון והפך לשיר התשיעי שלה לעשות זאת. בנוסף לכך השיר גם היה לשיר הרביעי שלה לשנת 2010 שהגיע למקום הראשון ובך הפכה לאישה הראשונה בהיסטוריה לעשות את זה לאמן הראשון לעשות זאת מאז שנת 2004. במצעד השנתי של שנת 2010 השיר נכנס למקום ה-46 ובשנת 2011 נכנס בשנית למצעד למקום ה-40.

במצעד הדיגיטלי השיר הופיע לראשונה במקום הראשון עם מכירות של 249 אלף עותקים ובכך הפך לשיר השמיני שלה שמגיע למקום הראשון במצעד ולשיר השני שלה שעושה את זה בשבוע הראשון. בנוסף השיר הגיע למקום הראשון במצעד "Mainstream Top 40 (Pop Songs)" והיה לשיר השביעי שלה לעשות זאת ובכך שברה שיא שהפכה לזמרת שהכניסה למצעד זה הכי הרבה שירים למקום הראשון. ב-2011 השיר נכנס למקום ה-46 במצעד השנתי של השירים הדיגיטליים ולמקום ה-33 במצעד שירי הפופ. בנוסף השיר גם הגיע למקום הראשון במצעד שירי הדאנס מה שהפך אותו לשיר ה-12 שלה לעשות זאת. נכון ליוני 2015 השיר מכר 3.6 מיליון עותקים במדינה ובכך הגיע למעמד פלטינה משולשת ולמעמד פלטינה משושת בשילוב של סטרימינג. בקנדה השיר הגיע לראשונה למקום ה-65 ובשבוע שלאחר מכן קפץ למקום הראשון. הוא שהה במקום הראשון 4 שבועות ובמצעד עצמו 35 שבועות.

בריטניה

בבריטניה השיר הופיע לראשונה במקום השני עם מכירות של 126 אלף עותקים ובכך הייתה לאמן השני עם הפתיחה החזקה ביותר במדינה באותה שנה וגם הפך לשיר השישי שלה שמגיע למקום השני. בשבוע שלאחר מכן הוא עלה למקום הראשון למשך שבועיים והיה לשיר הרביעי שלה לעשות זאת. השיר מכר 1,160,000 עותקים בבריטניה ובכך השיר הפך לשיר הנשי ה-15 בהיסטוריה שמוכר מעל למיליון עותקים במדינה. בנוסף ריהאנה גם הייתה לאמנית הנשית הלא בריטית השנייה לעשות זאת בהיסטוריה ולאמנית הראשונה שהיא לא ממוצא אמריקאי לעשות זאת. נכון להיום הוא מדורג במקום ה-19 ברשימת השירים הנשיים הנמכרים ביותר במדינה ובמקום ה-99 באופן כללי. בנוסף הוא היה לשיר הרביעי הנמכר ביותר לשנת 2010 במדינה ולשיר ה-68 לשנת 2011. בנוסף לכך השיר הגיע גם למקום הראשון במצעד הסקוטי הדיגיטלי.

נכון להיום מכירות השיר עומדות על 9.3 מיליון עותקים מה שהופך אותו לאחד מהשירים הנמכרים ביותר בהיסטוריה.

קליפ

אנתוני מנדלר אשר עבד עם ריהאנה על כמעט כל הקליפים שלה ביים וצילם את הקליפ באתר במרחק של שעתיים מלוס אנג'לס. ריהאנה סיפרה לאתר JustJared.com כי המטרה הייתה לצלם אותה במקום עם נוף גדול על מנת להבליט את בדידותה כמתואר בשיר. במהלך הקליפ נראות סצינות שלה משוטטת בתוך שדה של פרחים, מתנדנדת על נדנה, קופצת באוויר על רקע זיקוקים וכו'...

ביקורות

טאנר סטראנסקי מ-"Entertainment Weekly" שיבח את הפשטות של הקליפ וציין כי "זה נראה כאילו ריהאנה מדברת אליך ישירות, הצופה והיא כאילו רק שלך כאשר היא נבלעת בתוך הנופים היפיפיים וגורמת לך להתמקד בה". לדברי ג'ויס לי מ-CBS זה נראה כי "ריהאנה התקדמה מהקליפים העצבניים של Rated R לקליפים בעלי טון נשי יותר. סת' סמריפלד מ-"The Mail Online" כינה את הקליפ כ"שוט יפיפה וגחמני". סוקר אחר מ-"The Mail Online" כינה את הקליפ "כהעזיבה של הקליפים הקשים והכבדים מ-Rated R".

הופעות חיות

על מנת לקדם את השיר ריהאנה ביצעה אותו ביחד עם שיר נוסף בתוכנית SNL. למחרת היא טסה ללונדון בשביל לקדם את השיר באקס פקטור הבריטי. בנובמבר אותה שנה היא ביצעה את השיר שוב בטקס ה-EMA ויומיים לאחר מכן היא שוב ביצעה את השיר באקס פקטור רק באיטליה. לאחר מכן היא חזרה בחזרה ללונדון בשביל להתראיין ולבצע את השיר בתוכנית Graham Norton Show. לאחר זמן קצר היא חזרה לבצע את השיר גם בטקס ה-AMA ביחד עם שני שירים נוספים. בפברואר 2011 היא ביצעה את השיר שוב רק הפעם בטקס הפרסים הבריטי ביחד עם שני שירים נוספים. במאי כחלק מסדרת הופעות קיץ של רשת NBC היא ביצעה את השיר שוב לצד שני שירים נוספים. במשך השנים היא גם ביצעה את השיר בסיבובי ההופעות שלה ובפסטיבלים ואף בטקס ה-VMA של שנת 2016 כחלק מסדרה של ביצועים שלה ללהיטים ישנים שלה.

גרסאות כיסוי

קייטי פרי ביצעה גרסת כיסוי לשיר במהלך סיבוב ההופעות שלה California Dreams Tour. בנוסף גם הזמרת אלי גולדינג ביצעה גרסת כיסוי לשיר במהלך פסטיבל Radio 1's Live Lounge.

פרסים ומועמדויות

שנה טקס פרס תוצאה מקור
2011 טקס פרסי הגראמי ה-53 הקלטת הדאנס הטובה ביותר זכייה [2]
International Dance Music Awards רצועת הפופ דאנס הטובה יותר מועמדות [3]
רצועת ה-RNB/אורבאנית דאנס הטובה ביותר זכייה [3]
טקס פרסי מוזיקת נשמה 2011 ההופעה הטובה ביותר עם שיר דאנס מועמדות [4]
ASCAP Pop Music Awards השיר המבוצע ביותר זכייה [5]
2012 זכייה [6]
BMI Awards פרס ה-Pop של ה-BMI זכייה [7]

מיקומי שיא

‏  מצעדים ודירוגים
מדינה מצעד מיקום שיא
אוסטריה Ö3 אוסטריה טופ 40‏ 1[8]
אוסטרליה מצעד הסינגלים האוסטרלי 1
אירופה אירופה הוט 100 1
איטליה מצעד הסינגלים האיטלקי 1[9]
אירלנד מצעד הסינגלים האירי 1
ארצות הברית בילבורד הוט 100 1
גרמניה GfK – טופ 100 2[10]
דנמרק היטליסטן 2[11]
הולנד מצעד 40 הסינגלים ההולנדיים 2
הונגריה Rádiós Top 40 1
הממלכה המאוחדת מצעד הסינגלים הבריטי 1
ולוניה אולטראטופ 40 1
יפן יפן הוט 100 8
לוקסמבורג בילבורד 2
ניו זילנד המצעד הניו זילנדי הרשמי 1[12]
סלובקיה ČNS IFPI 1
ספרד PROMUSICAE 2[13]
סקוטלנד מצעד הסינגלים הסקוטי 1
פולין ZPAV 1
פורטוגל מצעד הסינגלים הפורטוגזי 1[14]
פינלנד המצעדים הפיניים הרשמיים 2[15]
פלנדריה אולטראטופ 50 2
צ'כיה ČNS IFPI 4
צרפת SNEP 1[16]
קנדה קנדה הוט 100 1
רומניה מצעד השירים הרומני 1
שוודיה סוורייטופליסטן 2[17]
שווייץ המצעד השווייצרי 2

מצעדי סוף שנה

2010

מצעד מיקום
אוסטרליה[18] 7
אוסטרליה (מצעד אורבאני)[19] 4
אוסטריה[20] 18
בלגיה (פלנדריה)[21] 22
בלגיה (ולוניה)[22] 22
קנדה[23] 30
דנמרק[24] 15
גרמניה[25] 18
אירלנד[26] 5
הולנד[27] 23
שווייץ[28] 11
הממלכה המאוחדת[29] 4
ארצות הברית[30] 47
ארצות הברית (מצעד הדאנס)[31] 46

2011

מצעד מיקום
אוסטרליה[32] 74
אוסטרליה (מצעד אורבאני)[33] 24
אוסטריה[34] 67
בלגיה (פלנדריה)[35] 68
בלגיה (ולוניה)[36] 70
קנדה[37] 27
גרמניה[38] 82
יפן[39] 94
שוודיה[40] 32
שווייץ[41] 42
הממלכה המאוחדת[42] 68
ארצות הברית[43] 40
ארצות הברית (מצעד השירים העכשוויים למבוגרים)[44] 37
ארצות הברית (מצעד 40 השירים למבוגרים)[45] 43
ארצות הברית (המצעד הלטיני)[46] 30
ארצות הברית (מצעד שירי פופ מיינסטרים)[47] 33
ארצות הברית (המצעד הקצבי)[48] 23

מצעדים של כל הזמנים

מצעד Peak
מיקום
הממלכה המאוחדת[49] 99

נתוני מכירות

מדינה תואר מכירות
אוסטרליה (ARIA) פלטינה x7 490,000
דנמרק (IFPI Denmark) פלטינה 30,000
שוודיה (GLF) פלטינה 40,000
בריטניה (BPI) פלטינה x2 1,160,000
ארצות הברית (BPI) פלטינה 2× 2,200,000
בלגיה (BEA) פלטינה 30,000
גרמניה (BVMI) פלטינה 300,000
ספרד (PROMUSICAE) פלטינה 40,000
שווייץ (IFPI Switzerland) פלטינה x2 60,000

היסטוריית יציאות לאור

מדינה תאריך פורמט חברת תקליטים
הולנד[50] 10 בספטמבר 2010 הורדה דיגיטלית Def Jam
בלגיה[51] 13 בספטמבר 2010
פינלנד[52]
ספרד[53]
ארצות הברית 21 בספטמבר 2010 רדיו מיינסטרים ורדיו קצבי
גרמניה[54] 1 באוקטובר 2010 הורדה דיגיטלית
ארצות הברית[55] 24 באוקטובר 2010 הורדה דיגיטלית
הממלכה המאוחדת[56]

[57]

25 באוקטובר 2010 הורדה דיגיטלית, דיסק Mercury Records

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ guardian.co.uk/music (2010-12-11). "Albums of 2010: How Guardian music critics voted". The Guardian (באנגלית בריטית). ISSN 0261-3077. נבדק ב-2023-03-25.
  2. ^ "53rd Annual Grammy Awards nominees list". CBS. 14 בפברואר 2011. נבדק ב-8 במרץ 2015. {{cite news}}: (עזרה)
  3. ^ 1 2 "26th Annual International Dance Music Awards Nominees and Winners". Winter Music Conference. אורכב מ-המקור ב-2015-04-18. נבדק ב-15 במרץ 2015. {{cite web}}: (עזרה)
  4. ^ Nero, Mark Edward. "2011 Soul Train Awards". About.com. אורכב מ-המקור ב-2015-04-02. נבדק ב-15 במרץ 2015. {{cite web}}: (עזרה)
  5. ^ "Most Performed Songs (2011)". American Society of Composers, Authors and Publishers. נבדק ב-15 במרץ 2015. {{cite web}}: (עזרה)
  6. ^ "Most Performed Songs (2012)". American Society of Composers, Authors and Publishers. נבדק ב-15 במרץ 2015. {{cite web}}: (עזרה)
  7. ^ "Carole King Named BMI Icon at 60th Annual BMI Pop Awards". Broadcast Music, Inc. 14 בפברואר 2011. נבדק ב-8 במרץ 2015. {{cite web}}: (עזרה)
  8. ^ מידע על Only Girl, באתר המצעד האוסטרי, ארכיון
  9. ^ מידע על Only Girl, באתר המצעד האיטלקי, ארכיון
  10. ^ מידע על Only Girl, באתר המצעד הגרמני
  11. ^ מידע על Only Girl, באתר מצעד דנמרק
  12. ^ מידע על Only Girl, באתר המצעד של ניו זילנד
  13. ^ מידע על Only Girl, באתר המצעד הספרדי
  14. ^ מידע על Only Girl, באתר המצעד הפורטוגזי, ארכיון
  15. ^ מידע על Only Girl, באתר המצעד הפיני
  16. ^ מידע על Only Girl, באתר המצעד הצרפתי, ארכיון
  17. ^ מידע על Only Girl, באתר המצעד השוודי
  18. ^ "ARIA Charts – End Of Year Charts – Top 100 Singles 2010". Australian Recording Industry Association. נבדק ב-8 בינואר 2011. {{cite web}}: (עזרה)
  19. ^ "ARIA Charts – End Of Year Charts – Top 50 Urban Singles 2010". Australian Recording Industry Association. נבדק ב-15 ביוני 2014. {{cite web}}: (עזרה)
  20. ^ "Jahreshitparade 2010 – austriancharts.at". austriancharts.at (בגרמנית). Belgian Entertainment Association. נבדק ב-4 בינואר 2011. {{cite web}}: (עזרה)
  21. ^ "Jaaroverzichten 2010 – Singles". Ultratop (בהולנדית). נבדק ב-26 בדצמבר 2010. {{cite web}}: (עזרה)
  22. ^ "Rapports annuels 2010 – Singles". Ultratop (בצרפתית). נבדק ב-26 בדצמבר 2010. {{cite web}}: (עזרה)
  23. ^ "Best of 2010: Canadian Hot 100 Songs (21–30)". Billboard. נבדק ב-15 ביוני 2014. {{cite web}}: (עזרה)
  24. ^ "Track 2010 Top-50". Tracklisten (בדנית). 2010. אורכב מ-המקור ב-22 בינואר 2011. {{cite web}}: (עזרה)
  25. ^ "Top 100 Album-Jahrescharts". GfK Entertainment (בגרמנית). offiziellecharts.de. נבדק ב-25 בפברואר 2017. {{cite web}}: (עזרה)
  26. ^ ">> IRMA << Irish Charts – Best of 2010 >>". Irish Recorded Music Association. נבדק ב-17 בפברואר 2011. {{cite web}}: (עזרה)
  27. ^ "dutchcharts.nl – Dutch charts portal". Dutch Top 40 (בהולנדית). נבדק ב-3 בינואר 2011. {{cite web}}: (עזרה)
  28. ^ "Swiss Year-End Charts 2010 – swisscharts.com". Belgian Entertainment Association. נבדק ב-3 בינואר 2011. {{cite web}}: (עזרה)
  29. ^ "End of Year Singles Chart Top 100 – 2010". Official Charts Company. 2010. נבדק ב-15 במרץ 2015. {{cite web}}: (עזרה)
  30. ^ "Hot 100 Songs – Year End 2010". Billboard. 2010. נבדק ב-12 במרץ 2015. {{cite web}}: (עזרה)
  31. ^ "Dance/Club Songs – Year End 2010". Billboard. 2010. נבדק ב-13 במרץ 2015. {{cite web}}: (עזרה)
  32. ^ "ARIA Charts – End Of Year Charts – Top 100 Singles 2011". Australian Recording Industry Association. נבדק ב-15 ביוני 2014. {{cite web}}: (עזרה)
  33. ^ "ARIA Charts – End Of Year Charts – Top 50 Urban Singles 2011". Australian Recording Industry Association. נבדק ב-15 ביוני 2014. {{cite web}}: (עזרה)
  34. ^ "Jahreshitparade 2011 – austriancharts.at". austriancharts.at (בגרמנית). אורכב מ-המקור ב-9 בפברואר 2012. נבדק ב-2 בינואר 2012. {{cite web}}: (עזרה)
  35. ^ "Jaaroverzichten 2011 – Singles". ultratop.be (בהולנדית). נבדק ב-26 בדצמבר 2011. {{cite web}}: (עזרה)
  36. ^ "Rapports annuels 2011 – Singles". ultratop.be (בצרפתית). נבדק ב-26 בדצמבר 2011. {{cite web}}: (עזרה)
  37. ^ "Best of 2011: Canadian Hot 100 Songs (21–30)". Billboard. נבדק ב-9 בדצמבר 2011. {{cite web}}: (עזרה)
  38. ^ "Top 100 Album-Jahrescharts". GfK Entertainment (בגרמנית). offiziellecharts.de. נבדק ב-25 בפברואר 2017. {{cite web}}: (עזרה)
  39. ^ "Japan Hot 100: Year-End". Billboard. 2011. נבדק ב-25 בנובמבר 2013. {{cite web}}: (עזרה)
  40. ^ "Annual 2011". Sverigetopplistan. אורכב מ-המקור ב-9 בינואר 2015. נבדק ב-10 במאי 2015. {{cite web}}: (עזרה)
  41. ^ "Swiss Year-End Charts 2011". swisscharts.com. נבדק ב-3 בינואר 2011. {{cite web}}: (עזרה)
  42. ^ "End of Year Singles Chart Top 100 – 2011". Official Charts Company. 2011. נבדק ב-15 במרץ 2015. {{cite web}}: (עזרה)
  43. ^ "Hot 100 Songs – Year End 2011". Billboard. 2011. נבדק ב-12 במרץ 2015. {{cite web}}: (עזרה)
  44. ^ "Adult Contemporary – Year End 2011". Billboard. 2011. נבדק ב-13 במרץ 2015. {{cite web}}: (עזרה)
  45. ^ "מצעד 40 השירים למבוגרים (Adult Pop Songs) – Year End 2011". Billboard. 2011. נבדק ב-13 במרץ 2015. {{cite web}}: (עזרה)
  46. ^ "Latin Pop Airplay (Latin Pop Songs) – Year End 2011". Billboard. 2011. נבדק ב-13 במרץ 2015. {{cite web}}: (עזרה)
  47. ^ "Pop Songs – Year End 2011". Billboard. 2011. נבדק ב-13 במרץ 2015. {{cite web}}: (עזרה)
  48. ^ "– Year End 2011". Billboard. 2011. נבדק ב-13 במרץ 2015. {{cite web}}: (עזרה)
  49. ^ "Get Lucky becomes one of the UK's biggest selling singles of all-time!". Official Charts Company. 27 ביוני 2013. נבדק ב-15 במרץ 2015. {{cite web}}: (עזרה)
  50. ^ "Only Girl (In The World) by Rihanna". 7digital (בהולנדית). 10 בספטמבר 2010. אורכב מ-המקור ב-2015-04-02. נבדק ב-17 במרץ 2015. {{cite web}}: (עזרה)
  51. ^ "Only Girl (In The World) by Rihanna". 7digital (בגרמנית). 13 בספטמבר 2010. אורכב מ-המקור ב-2015-04-02. נבדק ב-17 במרץ 2015. {{cite web}}: (עזרה)
  52. ^ "Only Girl (In The World) by Rihanna". 7digital (בפינית). 13 בספטמבר 2010. אורכב מ-המקור ב-2015-04-02. נבדק ב-17 במרץ 2015. {{cite web}}: (עזרה)
  53. ^ "Only Girl (In The World) by Rihanna". 7digital (בספרדית). 13 בספטמבר 2010. אורכב מ-המקור ב-2015-04-02. נבדק ב-17 במרץ 2015. {{cite web}}: (עזרה)
  54. ^ "Only Girl (In The World) by Rihanna". 7digital (בגרמנית). 1 באוקטובר 2010. אורכב מ-המקור ב-2015-04-02. נבדק ב-17 במרץ 2015. {{cite web}}: (עזרה)
  55. ^ "Only Girl (In The World) by Rihanna". 7digital (U.S.). 24 באוקטובר 2010. אורכב מ-המקור ב-2015-04-02. נבדק ב-15 במרץ 2015. {{cite web}}: (עזרה)
  56. ^ "Only Girl (In The World) – CD Single – UK". Amazon. 20 באוקטובר 2010. נבדק ב-17 במרץ 2015. {{cite web}}: (עזרה)
  57. ^ "Only Girl (In The World) by Rihanna". 7digital. 25 באוקטובר 2010. אורכב מ-המקור ב-2015-04-02. נבדק ב-17 במרץ 2015. {{cite web}}: (עזרה)