Knowledge Base Wiki

Search for LIMS content across all our Wiki Knowledge Bases.

Type a search term to find related articles by LIMS subject matter experts gathered from the most trusted and dynamic collaboration tools in the laboratory informatics industry.

פיצ'פורק
Pitchfork
סוג כתב עת עריכת הנתון בוויקינתונים
תקופת הפעילות 1995–הווה (כ־29 שנים)
מייסדים ריאן שרייבר
בעלות קונדיי נסט
שירותים עיקריים מוזיקה
https://pitchfork.com/
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

פיצ'פורקאנגלית: Pitchfork, "קלשון") הוא גוף חדשות אינטרנטי יומי המוקדש לביקורות וחדשות מוזיקה לצד ראיונות ותוכן נוסף מעולם המוזיקה. הוא מתרכז בעיקר במוזיקה עצמאית עם דגש על אינדי רוק, אך תחום הסיקור שלו מקיף שלל סגנונות מוזיקליים.

האתר, אשר נוסד ב-1995, מתרכז במוזיקה חדשה, אבל מסקר ומבקר גם הוצאות מחודשות של אלבומים ומהדורות מיוחדות. האתר מפרסם רשימות מיוחדות דוגמת "האלבומים הטובים ביותר משנות ה-70" או "השירים הטובים ביותר משנות ה-60", לצד רשימות שנתיות של הסינגלים והאלבומים הטובים ביותר של השנה, בכל שנה מאז 1999.

היסטוריה

בסוף 1995, ריאן שריבר, אז בוגר תיכון טרי, יצר את פיצ'פורק במיניאפוליס שבמינסוטה, בהשפעת פאנזינים מקומיים ותחנת הרדיו של אוניברסיטת מינסוטה, KUOM. שרייבר, שהיה ללא ניסיון קודם בכתיבה, תכנן ליצור מסד נתונים אינטרנטי שמתעדכן באופן תדיר, בנושא מוזיקה עצמאית.

בהתחלה האתר נקרא "Turntable" ועודכן מדי חודש בראיונות ובביקורות. במאי 1996 האתר עבר להתעדכן באופן יומי ושמו שונה לפיצ'פורק, רפרנס לקעקוע של הדמות טוני מונטנה בסרט "פני צלקת".[1]

בתחילת 1999, שרייבר העביר את פיצ'פורק ממיניאפוליס לשיקגו. באותה תקופה האתר כבר התפתח ועודכן מדי יום בלפחות 4 ביקורות אלבומם חדשים, לצד ראיונות, טורים, ופרויקטים מיוחדים. באותה תקופה האתר התחיל לצבור אהדה בעקבות סגנון הכתבה בו, שהיה נטול המוסכמות שאפיינו את העיתונות הכתובה, ובעקבות הסיקור הנרחב שלו סביב מוזיקת שוליים. באוקטובר של אותה שנה, התרחב האתר וכלל גם חדשות יומיות בנושא מוזיקה.

השפעה

הדעות שמובעות בפיצ'פורק זכו למעמד תרבותי מיוחד בשנים האחרונות. מגופי מדיה מיינסטרימים נוהגים להתייחס לפיצ'פורק כברומטר של סצנת המוזיקה העצמאית, וציטוטים מביקורות חיוביות בו מובאים לעיתים תכופות בהודעות לעיתונות ועל עטיפות אלבומים.

מספר גופי תקשורת[1] התייחסו לפיצ'פורק כגוף בעל תפקיד משמעותי ב"פריצתם" לתודעה של אומנים דוגמת ארקייד פייר, סופיאן סטיבנס, אינטרפול, Junior Boys, Cold War Kids ואומנים נוספים, אף על פי ששאלת כמות ההשפעה האמיתית של פיצ'פורק על הפופולריות של אומנים אלה ממשיכה להיות שנויה במחלוקת.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פיצ'פורק בוויקישיתוף

הערות שוליים