Knowledge Base Wiki

Search for LIMS content across all our Wiki Knowledge Bases.

Type a search term to find related articles by LIMS subject matter experts gathered from the most trusted and dynamic collaboration tools in the laboratory informatics industry.

מבט אל בור התזמורת בתיאטרון דייוויד קוץ' בניו יורק

בור תזמורתאנגלית: Orchestra pit, ובקיצור: "פיט"; בעברית נקרא גם דוּת) הוא חלק מאולם תיאטרון שבו מנגנת תזמורת בעת מופעים שבהם נדרשת מוזיקה חיה, כגון הופעות בלט, אופרה או מחזמר. ה"בור" הוא חלק מונמך, הנמצא בקדמת הבמה מתחת למפלס הבמה עצמה. הנגנים יושבים בתוך אזור זה, המוקף באמצעים אקוסטיים שונים, על מנת שהן המופיעים על הבמה והן הקהל שבאולם ישמעו את נגינת התזמורת היטב. התזמורת היא בהיקף של תזמורת סימפונית מוקטנת לכדי סדר גודל של 30 נגנים לערך.

היסטוריה וטכנולוגיה

בורות תזמורת שימשו הופעות אופרה מאז הופעתה. בסוף המאה ה-19, בהשפעת ריכרד וגנר, גדלה התזמורת הנדרשת עד מאוד ונדרש שטח גדול יותר על מנת להכיל את כולה, ולשם כך נוצרו טכנולוגיות להפיכת השטח לדינאמי על ידי התקנתו על מעלית, שתאפשר הפיכת חלקים ממנו לבמה כאשר לא נדרש מלוא גודלו.

כיום נעשה שימוש באמצעים אלקטרוניים כדי לשדר את נגינת התזמורת בזמן אמת לאוזניות נסתרות שעונדים זמרים באופרה, והמופע משודר עבור המנצח והנגנים באמצעות טלוויזיה במעגל סגור, כך שיוכלו לשמור על קשר עם המתרחש על הבמה הנסתרת מעיניהם.

בתיאטרון מוזיקלי ובמחזות זמר, השימוש בבור תזמורת השתנה לאור השנים. בעבר הפקות דרשו תזמורת סימפונית מוקטנת המכילה כ-30 נגנים, אולם החל משנות ה-2000 גודל התזמורות התכווץ לכדי 10 נגנים, המנגנים בכמה כלי נגינה במקביל, זאת לצד החלפת נגנים בפלייבק חלקי או מלא. כמו כן, באולמות תיאטרון חדשים כבר אין בור תזמורת, והתזמורת מנגנת מאחורי הקלעים ונגינתה מועברת באמצעות הגברה.[1]

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא בור תזמורת בוויקישיתוף

הערות שוליים

ערך זה הוא קצרמר בנושא מוזיקה. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ו.