La Viquipèdia té una sèrie de polítiques i normes amb el propòsit d'assegurar l'objectiu de crear una enciclopèdia lliure i fiable. Hi ha cinc pilars que són fonamentals, com a principis comuns a tots els projectes:
No obstant això, cal seguir el sentit comú donant preferència a l'esperit més que la lletra i ignorant-les si entren en conflicte amb l'objectiu bàsic. Encoratgem als nous col·laboradors que siguin agosarats, confiant en la bona fe i l'acceptació del consens. Al menú de la dreta podreu veure totes les polítiques d'us i el llibre d'estil.
Per tal que un article esdevingui de qualitat (AdQ), ha d'ésser analitzat i valorat en els apartats de llengua (ortografia i redacció), completesa del contingut, referències i verificabilitat de la informació, estructura i neutralitat. Llavors ha de superar una avaluació per la comunitat i posteriorment una votació sobre la distinció que mereix. Participeu-hi!
No sabeu sobre què escriure? Per què no mireu una mica les pàgines especials, els articles demanats i el Portal del viquipedista? Allà trobareu articles curts per ampliar, pàgines requerides pels vincles d'altres usuaris, pàgines massa llargues que cal dividir i molts suggeriments de manteniment.
El Grup de Joves és una iniciativa per agrupar, acollir i fer caliu entre el sector més jove de viquipedistes en català. Ens trobem, ens ajudem entre nosaltres, i fem petar la xerrada per reflexionar sobre el voluntariat i el coneixement lliure en la nostra llengua. Participa-hi!
A la Viquipèdia els acords s'obtenen mitjançant consens. Us encoratgem a dir la vostra opinió en les Preses de decisions en curs: No hi ha cap presa de decisions oberta actualment.
La Fundació Wikimedia (Wikimedia Foundation, en anglès) és una fundació sense ànim de lucre que és propietària dels noms i dels logos, allotja les bases de dades i és propietària de la majoria de la infraestructura necessària per al funcionament dels projectes. El seu òrgan de decisió és el consell d'administració.
Amical Wikimedia és una organització afiliada a la Fundació Wikimedia que promou els projectes de Wikimedia en cultura i llengua catalanes. No assumeix cap responsabilitat editorial sobre el contingut de la versió en català de l'enciclopèdia. El seu òrgan de decisió sobirà és l'Assemblea General a la qual la junta directiva ret comptes, pel cap baix, anualment.
11:4711:47, 13 nov 2024Sigismund Toduță (hist. | ) [414 octets]Vulcano(discussió | contribucions)(Pàgina nova, amb el contingut: «{{inacabat}} {{infotaula persona}} '''Sigismund Toduță''' (Simeria, comtat de Hunedoara, 17 de maig, 1908 -Cluj-Napoca, 3 de juliol, 1991), va ser un compositor, musicòleg, professor, membre corresponent (març de 1991) de l'Acadèmia Romanesa. Els instituts de música de Cluj i Deva porten el seu nom. == Biografia == == Referències == {{referències}} {{autoritat}} {{ORDENA:Toduța, Sigismund}}».)
11:4011:40, 13 nov 2024Detective Touré (hist. | ) [2.720 octets]80.28.254.195(discussió)(Pàgina nova, amb el contingut: «{{Infotaula pel·lícula}} '''''Detective Touré''''' és una sèrie espanyola de televisió de TVE<ref>{{ref-web| url= http://www.elpais.com/articulo/cultura/MARTIN/_JESuS/ESPAnA/TELEVISIoN_ESPAnOLA_/RTVE/TVE/instala/viejos/Estudios/Bronston/mayor/plato/television/Europa/elpepicul/19880913elpepicul_8/Tes/ |títol= TVE instala en los viejos Estudios Bronston "el mayor plató de televisión de Europa"| editor= El País |llengu...».)