Effects of the storage conditions on the stability of natural and synthetic cannabis in biological matrices for forensic toxicology analysis: An update from the literature

Infotaula anatomiaIntercostals mitjans
Intercostals íntims
Músculs intercostals mitjans (en vermell). Vista posterior.
Detalls
LlatíMusculi intercostales intimus
Part demuscle of thorax (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
OrigenEn el marge inferior de les costelles.[1]
InsercióEn el marge superior de la costella subjacent.[1]
IrrigacióArtèries intercostals.
InnervacióNervis intercostals.
AccionsTenen una funció respiratòria, no admesa unànimement.[1] Probablement només actua en moviments respiratoris forçats.
Identificadors
TAA04.4.01.014 Modifica el valor a Wikidata
FMAModifica el valor a Wikidata 74086 Modifica el valor a Wikidata : multiaxial – Modifica el valor a Wikidata jeràrquic
Termes anatòmics dels músculs

Els músculs intercostals mitjans (musculus intercostalis intimus),[1][nota 1] són un grup de músculs esquelètics situats entre les costelles, un dels tres grups de músculs intercostals que hi ha al tronc, juntament amb els intercostals externs i els intercostals interns. Estan en un nivell més profund, on hi ha els nervis i els vasos intercostals i els músculs intercostals interns. Es poden dividir en:

Notes

  1. Aquesta denominació apareix al Diccionari enciclopèdic de medicina, però no al TERMCAT que habitualment segueix la Terminologia Anatomica. D'acord amb aquesta obra, i amb la wikipedia anglesa, s'haurien d'anomenar músculs intercostals íntims.

Referències

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 «múscul». Diccionari enciclopèdic de medicina. Enciclopèdia Catalana, S.A. 1997-2010. Arxivat de l'original el 2012-10-02. [Consulta: 7 febrer 2014].
Aquest article incorpora text de l'edició de l'Anatomia de Gray en domini públic.

Vegeu també

Imatges

Animació de la posició dels músculs intercostals mitjans en el tronc; destaquen en vermell.

Enllaços externs