Search for LIMS content across all our Wiki Knowledge Bases.
Type a search term to find related articles by LIMS subject matter experts gathered from the most trusted and dynamic collaboration tools in the laboratory informatics industry.
↑Riis bekende in 2007 dat hij onder meer gedurende de Tour van 1996 het verboden middel epo had gebruikt. Volgens de regels van de Internationale Wielerunie kon hem vanwege verjaring de winst echter niet meer ontnomen worden.
↑Tussen 1999 en 2005 won de Amerikaan Lance Armstrong zevenmaal op rij de Ronde van Frankrijk. Na diverse onderzoeken en verklaringen van oud-ploeggenoten maakte voorzitter Pat McQuaid van de UCI op 22 oktober 2012 bekend dat alle overwinningen van Armstrong werden afgenomen in verband met dopinggebruik. Ook de zeven tourzeges werden hem ontnomen. Omdat ook de nummers 2 van de jaargangen '99 tot '05 verdacht van of veroordeeld voor dopinggebruik zijn, werd besloten de overwinningen niet aan een andere renner toe te kennen.
↑De oorspronkelijke winnaar, Floyd Landis, werd positief bevonden op het gebruik van testosteron na de zeventiende etappe van de Ronde van Frankrijk 2006. Landis ontkende echter het dopinggebruik en vocht de uitkomst van de test aan. Op 11 mei 2007 kondigde de Tourdirectie evenwel aan dat Landis officieel geschrapt werd als eindwinnaar. Op 20 september 2007 bevestigde het Amerikaanse anti-dopingbureau USADA het gebruik van verboden prestatiebevorderende middelen en werd Óscar Pereiro officieel tot winnaar uitgeroepen. Op 15 oktober 2007 werd Óscar Pereiro in Madrid officieel gehuldigd als tourwinnaar van 2006, door tourbaas Christian Prudhomme.
↑Bij een dopingcontrole van de oorspronkelijke winnaar, Alberto Contador, werd een miniem spoor van het verboden middel clenbuterol aangetroffen. Hij beweerde dat dit kwam door het eten van een entrecote van een Baskische slager. Op 6 februari 2012 werd Contador door het CAS alsnog schuldig bevonden aan dopinggebruik, waardoor de zege aan de tweede plaats in de Ronde van Frankrijk 2010, Andy Schleck, toekwam.