Knowledge Base Wiki

Search for LIMS content across all our Wiki Knowledge Bases.

Type a search term to find related articles by LIMS subject matter experts gathered from the most trusted and dynamic collaboration tools in the laboratory informatics industry.

El 14 de novembre de, l'any 2016 va ser superlluna 356,511 quilometres (221,526 mi) de distància del centre de la Terra, l'ocurrència més proper des de 1948. No va a estar més a prop de nou fins 2034.

La lluna plena o ple de la lluna, també denominat pleniluni, és la fase lunar que té lloc quan la Terra està situada exactament entre el Sol i la Lluna. En aquesta fase es poden produir eclipsis de Lluna.

En aquest moment l'angle d'elongació o de fase del satèl·lit és de 0° i la il·luminació és del 100.00.

L'hemisferi visible de la Lluna arriba a la seva major il·luminació, no sent possible distingir amb detall els accidents de la seva superfície a causa de l'absència d'ombres, encara que és el moment ideal per a l'observació dels llamps d'algun cràter radiat. Aquesta fase succeeix als 14 dies aproximadament del noviluni. En aquest moment la Lluna arriba a una magnitud aparent de -12,55. Depenent de l'època de l'any, l'ortus del satèl·lit sol succeir entre les 17:00 i les 19:50 hores i l'ocàs al voltant de les 04:30 i les 07:50 hores.

En aquesta fase es poden produir eclipsis de Lluna, la lluna reflecteix la llum del sol a la Terra amb la totalitat de la seva cara visible de manera que es pot observar completament circular i amb una gran lluminositat. Ocorre cada 28 dies quan es completa el cicle lunar.